Wat doet het Vierdaagse team?

Oranje CasinoUiteraard doet het Vierdaagse Team meer dan alleen maar het aansturen van mensen. Zo hebben we formulieren die je direct gratis kunt gebruiken wanneer je mensen wilt informeren. Zo hebben we brieven die direct naar de gemeente gestuurd kunnen worden om te vragen om een bijdrage, maar we hebben ook papieren om de ouders te informeren, of om steun te vragen van de school.

We hebben gemerkt dat hier de meeste tijd in gaat zitten voor de mensen die een vierdaagse willen organiseren en daarom hebben we dit alvast voorbereid. We kunnen echter ook helpen bij verschillende andere activiteiten. Zo komt het met regelmaat voor dat wij meelopen met een vierdaagse, of dat we helpen bij het regelen van de routes op de plaats zelf. Niet omdat wij denken dat we dit moeten doen, maar gewoon omdat we het leuk vinden om te doen. En dat maakt het allemaal een stuk leuker.

Formulieren en brieven aanvragen

Omdat we graag de ervaringen van de mensen willen horen, en niet anoniem verstrekker willen zijn van papieren, kunnen de papieren en brieven niet via de website gedownload worden. We willen namelijk weten hoe het gegaan is, waar meer hulp nodig is en waarbij we kunnen assisteren. Daarom hebben we een contactformulier gemaakt waarop je jouw gegevens aan kunt geven. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op om het een en ander door te spreken. Ook hier hebben we uit ervaring gemerkt dat dit alles makkelijker maakt.

Wat we ook gemerkt hebben, is dat het lastig is om de gemeente en ondernemers aan te spreken op een bijdrage. Wij hebben hier inmiddels veel ervaring mee en we kunnen de gemeentes ervaringen en resultaten geven, net als telefoonnummers van gemeentes die in het verleden met succes meegewerkt hebben. We weten dat dit veel deuren opent, ook bij gemeentes die in eerste instantie niet mee willen werken. Als de buurgemeente het wel doet…

De ondernemers hebben we heel goede ervaringen mee. Zo goed dat we de medailles voor de kinderen tegen kostprijs aan kunnen leveren voor de mensen die een vierdaagse organiseren. In ruil daarvoor willen we graag de naam van de school hebben en wat foto’s, omdat we werken aan een groot album waarin alle vierdaagse evenementen komen te staan waaraan we meegewerkt hebben. Niet om onszelf op de schouders te kloppen, maar om bron van inspiratie te zijn voor andere mensen die ook leuke activiteiten op willen zetten voor kinderen. De wil is er meestal namelijk echt wel, maar de bureaucratische uitdagingen maken het niet veel makkelijker.

Toch doen we het met veel plezier en zullen het ook de komende jaren met veel plezier blijven doen omdat we er ontzettend veel voor terugkrijgen. Dus blijf jullie ervaringen met ons delen, neem contact met ons op en maak er vooral een geweldig feest van voor alle kinderen, want dat is het echte doel.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.